Bob is een houtwerkplaats aan het inrichten
Inrichting in januari 2015

Opening van de meewerkplaats 7 februari

Werkplaats voor textiel
Feestelijke opening 7 februari 2015

The Greenman Project MeewerkplaatsOntstaan van de meewerkplaats

De Meewerkplaats is het antwoord op de vraag hoe we Het Levende Dorp concreet vorm kunnen geven nu er nog geen land is. Denkend aan het enthousiasme waarmee de meewerkprojecten van The Greenman Project altijd zijn ontvangen, is de link naar de meewerkplaats snel gemaakt. Het geeft ons de mogelijkheid om de inspirerende werkzaamheden rondom recycle bouw verder uit te dragen.

Werkgebieden
De meewerkplaats heeft de werkgebieden: Hout, Metaal, Textiel en Groen. Er wordt gewerkt met natuurlijke en gerecyclede materialen.Het is een plek waar op vrijwillige basis meegewerkt kan worden aan een nieuwe creatieve en inspirerende omgeving.

De meewerkplaats is opgezet als werk en leer omgeving. Ervaringen worden gedeeld, creatieve en praktische vaardigheden opgedaan. In overleg kan er met behoud van uitkering bij ons komen werken. Een belangrijke pijler: het ontdekken en doen van datgene waar je echt blij van wordt en hier je dagelijkse werk van maken.

Hout- en metaalwerkplaats
Het kernteam ontwerpt en ontwikkeld nieuwe bijzondere producten. Materialen die vanuit de maatschappij als afval wordt gezien, worden in de werkplaats omgetoverd tot nieuwe hoogwaardige producten. Deze worden in opdracht gemaakt, of worden gebouwd als spontaan ingeving en in de shop geplaatst.

Textielwerkplaats
In de textiel werkplaats wordt er gewerkt met natuurlijke en gerecyclede stoffen. Dit kunnen prachtige organische handgeweven stoffen zijn en ook tweede hands kledingstukken en bijvoorbeeld schapenvachten. Er wordt een kleine productie gedraaid van kledingstukken die uniek zijn. Er is ruimte voor initiatief op het gebied van vilten, spinnen, leerverwerking, borduren en ook haken en breien is tegenwoordig weer helemaal hot. In het bijzonder is de kennis en vaardigheid van oude ambachten waardevol.

Groen domein

We richten een groen domein in met een moestuin, opkweek van eetbare sierplanten en kweken levende kunstwerken op. We creëren een stuk nieuwe natuur en eetbaar landschap. Het doel is het lokaal voedsel verbouwen voor het kernteam en waar mogelijk ook de gemeenschap. Er wordt een begin gemaakt met de aanleg van een kwekerij bijzondere eetbare planten, die we later in Het Levende Dorp kunnen aanplanten.

Opweg naar werk
In de meewerkplaats van The Greenman Project combineren we Dagbesteding, Vrijwilligerswerk, Participatieplaatsen en Scholing. Het doel is om te inspireren en begeleiden naar werk. De begeleiding is erop gericht de meewerkers te laten ontdekken wat zij zelf willen, hetgeen waar ze blij van worden. Met het doorlopen van dit traject is het mogelijk je eigen baan te creëren en zelfstandig ondernemer te worden.

Wij spreken de persoon aan in hun volle potentie en richten het traject in, zodat op ontspannen wijze gewerkt kan worden. Wij nodigen de kandidaten vrijwillig uit, zonder druk uit te oefenen. Samen met de kandidaat wordt het traject bepaald.

Doelgroepen
Ben jij degene die:
1.Heel erg graag wil.
2.Vanuit de uitkeringsinstantie geacht wordt te solliciteren.
3.Een Wajong uitkering heeft en met behoud van uitkering een inspirerende dagbesteding zoekt.
4.Lang- (of kort) durig ziek is, omdat je bijvoorbeeld overspannen bent geraakt in het huidige werksysteem. Bij ons kun je op een ontspannen manier weer een weg terug naar werk te vinden.

Het betreft dus mensen vanuit de Wet Werk en Bijstand (WWB) en mensen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Deelname
Meewerkers kunnen per dagdeel meedoen. Wij zijn op de woensdag, donderdag en vrijdag beschikbaar. Er vinden doorlopend creatieve en inspirerende projecten plaats waaraan deelgenomen kan worden. Er is altijd ruimte om eigen ideeën, zelfstandig of onder begeleiding tot uitvoer te brengen.

Kom gerust een keer op bezoek!
Ons adres: Westerkampen 34, 7722 TK Oudleusen/ Dalfsen
Een telefoontje met Catelijn (06 11 11 30 67) van te voren is wel zo handig.

Meer informatie vindt je in onze Meewerkplaats Brochure (pdf)